Volgende activiteiten

No events

Login Formulier

Inloggen voor ledeninformatie

Als Keizer van het st Dionysius gilde  wil ik iedereen bedanken voor een mooie en geslaagde gilde dag te Sambeek.  Maar ik heb een droom die ons kleurrijk gilde doet groeien, groeien naar het gilde van weleer afgelopen week een schitterend weekeind met de Heisa en div. verenigingen 750 jaar Heijen. Een droom kan werkelijkheid worden als er mensen zijn die zich spontaan willen aansluiten bij onze vereniging en samen met ons deel te nemen aan onderlinge wedstrijden zowel kruisboog, geweer, luchtbuks voor de jeugd .Deze oproep is speciaal bedoeld voor Heijenaren en Gennep   zowel jong als oud zodat we volgend jaar een nog mooier event kunnen starten het 100jarig bestaan van ons gilde na de heroprichting . Ook oud leden zou ik willen benadrukken om toch weer de moed te hebben zich weer aan te sluiten zodat hun voorgeschiedenis in de Heijense gemeenschap behouden blijft. Contact opnemen kan via bestuur 0f op tel.no 0643171893 

m.vr.gr  W.Roosengarten 

Het buitenseizoen nadert zijn einde en dat betekent ook dat de onderlinge competitie geweerschieten 2018 op zondag 14 oktober werd afgesloten met een finalewedstrijd. Het was dit jaar een bijzonder gezellige schietcompetitie, maar het gilde kan altijd meer schutters gebruiken om de competitie nog spannender te maken. Voor deelname aan geweerschieten hoeft u als schutterslid geen gildekostuum te dragen. De jaarlijkse contributie bedraagt € 25,= per jaar waarbij u gratis toegang hebt tot de schietboom van het gilde en een schietlicentie t.w.v. € 19,= per jaar krijgt. De kogels, die u verbruikt tijdens oefeningen en wedstrijden, moet u wel betalen en zijn in beheer bij de vereniging.

Hieronder de uitslagen van de onderlinge competitie geweerschieten 2018:
Wipschieten: 1. Anneke van Haare; 2. Ineke Roosengarten; 3. Stan de Jong; 4. Theo van Haare.
Klosschieten: 1. Wim Roosengarten; 2. John de Jong; 3. Ferry Gerrits; 4. Ineke Roosengarten.
All-round: 1. Wim Roosengarten.
Vrije Hand: 1. Wim Roosengarten.

Zoals u ziet is er voldoende keuze om deel te nemen aan de diverse typen van wedstrijden. Er is dus voor ieder wat wils. Wellicht zien wij u volgend jaar een keer op zondagmorgen tussen 10:30 en 12:00 uur op schietterrein De Maasarm aan de Mergeldijk in Hejien. Een keer oefenen onder deskundige leiding is geheel vrijblijvend!

Na een aantal gildedagloze jaren konden de schuttersgilden van de Kring van Schuttersgilden Land van Cuijk zich eindelijk weer eens met elkaar meten op de kringgildedag te Groeningen op 1 juli jl. Het gilde van Groeningen had zich enorm ingespannen om deze gildedag tot een succes te maken hetgeen beloond werd met warme weersomstandigheden en een stevig briesje. Dat oefenen in de diverse disciplines zijn vruchten afwerkt, bleek wel uit de daverende successen die het Sint Dionysiusgilde tijdens deze kringgildedag mocht boeken. Maar liefst vijf prijzen werden door onze gildebroeders en -zusters in de wacht gesleept met als absolute hoogtepunten de 1e prijs Algemeen Klassement klasse B (beste van de schuttersgilden met 15-30 gildebroeders en -zusters) en het kringkoningschap van Tobias Wolters.

De volgende successen werden beloond met zilveren schilden, die het gilde komend jaar weer kan meedragen op de prijzenzilvermantel.

  1. 1e prijs Algemeen Klassement klasse B

  2. Kringkoningschap Tobias Wolters

  3. 1e prijs Kruisboog Wipschieten individueel Markus Katalowski

  4. 2e prijs Viertallen Kruisboog Wipschieten: v.l.n.r. Wim Roosengarten, Markus Katalowski, Martijn Graat, Jos Graat

  5. 3e prijs Korps Klos geweerschieten: Ineke Roosengarten, Samantha van Uijtert, John de Jong, Theo van Haare

U kunt het Sint Dionysiusgilde na de zomervakantie weer in vol ornaat zien optreden tijdens het Europees Schutterstrefffen (www.est2018.eu) in Neer, provincie Limburg. Meer dan 10.000 schutters, gildebroeders en -zusters uit Nederland, Polen, Duitsland, Zweden, België en Frankrijk zijn in een kleurrijke optocht te aanschouwen. Mis dit niet, want het het EST wordt slechts één keer per drie jaar georganiseerd en bij toerbeurt in één van de aangesloten Europese lidstaten!

Op zondag 6 mei jl. hield het Sint Dionysiusgilde haar jaarlijks koningschieten op het schitterrende schietterrein De Maasarm aan de Mergeldijk te Heijen. De houten vogels voor de diverse wedstrijden waren goed geprepareerd waardoor het een gezellige koningsmiddag werd. Het talrijk toegestroomde publiek nam deel aan de wedstrijd om het burgerkoningschap en ook voor de jeugd waren er prijzen te verdienen. Bij de gildebroeders en -zusters werd eerst gestreden om de prijzen voor kop en vleugels waarna de koningskandidaten zich aandienden voor de romp van de houten vogel. Bij de senioren prolongeerde Tobias Wolters zijn koningstitel en is daarmee samen met zijn koningin Diana Hendriks voor het tweede jaar op rij de belangrijkste voorganger van het Sint Dionysiusgilde. Ook Sanne Graat wist haar titel als jeugdkoningin te prolongeren. Koningspaar Tobias en Diana en jeugdkoningin Sanne houden hun receptie op zaterdagavond 16 juni 2018 in gemeenschapshuis d'n Toomp. Het Sint Dionysiusgilde hoopt u daar te mogen begroeten voor een gezellige verbroederingsavond.

Jeugdkoningin Sanne (l) en koningspaar Tobias Wolters en Diana Hendriks