Volgende activiteiten

No events

Login Formulier

Inloggen voor ledeninformatie

 

Kruisboogschutters schieten met een kruisboog. Het Sint Dionysiusgilde kent twee disciplines: in de wintermaanden wordt er met de kruisboog geschoten op 10-meter banen op de kaart en in de zomermaanden schieten we de kruisboog op een metalen dop die op een 12 meter hoge paal ligt. Om de twee weken wordt op vrijdagavond van 20:00 - 22:00 uur een onderlinge kruisboogcompetitie op 10-meter banen in gemeenschapshuis d'n Toomp georganiseerd. Deelname staat vrij voor eenieder die graag een keer wil schieten onder begeleiding van onze ervaren kruisboogschutters. De doelen zijn voldoende omgeven met houten platen zodat er geen schade kan worden aangericht. Het Sint Dionysiusgilde is lid van de Brabantse Kruisboogbond, die in de maanden september t/m april elke 3e weekend van de maand een wedstrijd organiseert bij één van de aangesloten verenigingen. Kruisboogschutters kunnen hun wedstrijd naar keuze schieten op zaterdagmiddag van 14:00 tot 17:00 uur of op zondag van 10:30 tot 14:00 uur. U hoeft niet te wachten tot de prijsuitreikingen, de uitslagen zijn te vinden op www.kruisboog.nl en de prijzen worden nagestuurd. Daarnaast nemen de kruisboogschutters deel aan de regionale dorpencompetitie kruisboog-vlak in het Land van Cuijk. In de maanden september t/m april organiseert één verenigingen op een doordeweekse avond een dorpencompetitiewedstrijd. De optelling van alle wedstrijden bij elkaar bepaald wie de uiteindelijke winnaars worden in de diverse klassen. Bij een kruisboogwedstrijd wordt u altijd ingedeeld in een klasse zodat je het moet opnemen tegen schutters die vergelijkbaar presteren. Dat maakt het wel zo leuk!

 

In de zomermaanden kun je de kruisboogschutters op donderdagavond vinden op schietterrein De Maasarm aan de Mergeldijk in Heijen van 19:00 tot 20:30 uur. Ze oefenen dan voor de regionale dorpencompetitie kruisboog-op-wip, die bestaat uit 5 wedstrijden. Die wedstrijden worden gehouden op zaterdagmiddag van 13:00 tot 16:00 uur bij één van de aangesloten verenigingen. De wedstrijden worden gehouden op de 3e zaterdag van april, 1e zaterdag van mei, 3e zaterdag van juni, 1e zaterdag van juli en de finale is op de 1e zaterdag van september. Ook hier geldt weer dat de punten van alle wedstrijden bij elkaar worden opgeteld en de uiteindelijke winnaars op de finale een prijs in ontvangst mogen nemen. Wederom wordt u ingedeeld in een klasse waarin u zich kunt meten met kruisboogschutters van vergelijkbare sterkte.

Kruisbogen zijn nog steeds vrijgestelde wapens. U mag dus zonder vergunning of licentie met een kruisboog schieten, maar bij het Sint Dionysiusgilde gebeurt dat alleen onder deskundige begeleiding. Kruisboogschutters kunnen als schutterslid toetreden tot het Sint Dionysiusgilde en betalen evenveel contributie als gildebroeders en -zusters, maar ze hoeven geen gildekostuum te dragen.